Gnocchi schelpjes met ricotta uit de oven
Met vegetarische recepten kan je heerlijk een dagje zonder vlees doen. Als je geen vegetariër bent denk je al snel aan saai of eten zonder smaak. Toch zijn er genoeg lekkere vegetarische recepten om van te genieten. Je kan verschillende kanten op zonder dat je het vlees echt mist. Wij hebben natuurlijk de heerlijkste recepten voor je op een rijtje gezet. Een aanrader om eens uit te proberen is de vegetarische ovenschotel Gnocchi schelpjes met ricotta. Het supermarktmerk Barilla maakt bijvoorbeeld met n.85 Gnocci schelpjes uit harde tarwe. Deze gedroogde pasta zijn een soort kleine schelpjes. Het leuke aan deze schelpjes is dat je ze kan vullen en je er zo een lekkere ovenschotel van kan maken. Wij helpen je graag op weg om een lekker vegetarisch recept neer te zeten.
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 35 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 320 gram pasta schelpjes. (De schelpjes moeten groot genoeg zijn om te vullen. Je kan eventueel kiezen voor Barilla Gnocchi n.85)
- Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 400 gram spinazie
- 100 gram mozzarella kaas
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 ei
- basilicum
- 250 gram ricotta
- 1 pakje sofrito saus
- peper & zout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Kook de pasta al dente volgens de verpakking in kokend water met zout. Doe er eventueel een eetlepel extra schelpjes bij. Soms breken de schelpjes tijdens het vullen. Het is dan handig om er een paar extra achter de hand te hebben.
3. Pak ondertussen een pan en doe hier wat boter in. Wacht tot de boter begint te smelten en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook slechts 30 seconden om vervolgens spinazie toe te voegen. Het duurt ongeveer 3 tot 4 minuten voor de spinazie begint te slinken. Haal het mengsel van het vuur en laat even afkoelen.
4. Doe de afgekoelde spinazie in een kom samen met de ricotta, mozzarella, Parmezaanse kaas, ei, basilicum, peper en zout. Meng het geheel goed door elkaar. Doe vervolgens 100 ml sofrito saus erbij en meng dit er doorheen.
5. Pak een ovenschaal en vul deze met de resterende sofrito saus op de bodem. Vul elk schelpje met de vulling van ricotta, spinazie etc. Leg deze in de ovenschaal met saus. Doe dit net zolang tot al je schelpjes gevuld zijn.
6. Bedenk de schelpjes eventueel met de resterende sofrito saus. Doe aluminiumfolie over de ovenschaal heen en doe de schaal in de oven. Na 25 minuten haal je de aluminiumfolie van de ovenschaal. Laat nu de schaal nog 10 minuten in de oven zitten. Haal de schaal uit de oven en serveer met een beetje Parmezaanse kaas.